Selasa, 22 Ogos 2017

Giveaway Merdeka By Kisahsidairy.com

Assalamualaikum
Hai korang. Kisahsidairy.com sedang mencari lebih 10 orang pemenang untuk memenangi Wang Tunai, Voucher, Top up dan barangan lain .Jom pakat Join Giveaway yang mudah ini.

Giveaway Merdeka By Kisahsidairy.com

Giveaway berlangsung bermula 16 OGOS sehingga 29 Ogos 2017

JOM JOIN GIVEAWAY NI BERAMAI-RAMAI, PAKAT SHARE UNTUK MEMERIAHKAN LAGI GIVEAWAY INI.


Ahad, 20 Ogos 2017

Perkara Yang Saya Lakukan Jika Menjadi Majikan

Bukan angan angan, tapi impian. Manalah tahu satu hari nanti saya akan membuka perniagaan sendiri dan mempunyai ramai pekerja, maka perkara yang akan saya lakukan jika menjadi majikan ialah:-

1. Membenarkan pekerja membawa handphone. Ada sesetengah majikan tidak membenarkan pekerja membawa membawa dan menggunakan handphone. Tapi pada pendapat saya, selagi pekerja dapat memberikan tumpuan kepada pekerjaan, selagi itu penggunaan handphone akan saya benarkan. Handphone adalah alat untuk berhubung yang penting.

2. Kursus Pengurusan Kewangan Peribadi. Selama saya berkerja dengan beberapa majikan, belum pernah ada majikan yang memberikan kursus pengurusan kewangan peribadi kepada pekerja. Jika saya majikan, saya akan paksa pekerja untuk menyertai kursus ini. Kerana ramai pekerja yang menghadapi masalah kewangan sehingga menjejaskan tugas mereka dalam pekerjaan.

3. Setiap Tahun Ada Kenaikan Gaji. Walaupun kenaikan gaji sedikit, saya tetap akan naikkan gaji, dari 1% hingga 10% dari gaji asal, bergantung kepada prestasi.

4. Elaun Kehadiran. Mana-mana pekerja yang tidak pernah lewat masuk kerja dan tidak ponteng kerja, saya akan berikan elaun kehadiran setiap bulan.

Banyak lagi yang bermain difikiran. Tapi ini yang paling penting. Sekian saja untuk kali ini.

Rabu, 16 Ogos 2017

Tengkubutang 6 Million Pageview Giveaway


Ok, kali ini saya ingin menyertai satu lagi giveaway yang dianjurkan oleh blog tengkubutang sempena 6 juta pageview blog tengkubutang. Hendak join, klik banner di atas. Sekian.

Selasa, 8 Ogos 2017

Giveaway Preloved Comic By Elsaalicious

Giveaway Preloved Comic By Elsaalicious
Giveaway Preloved Comic By Elsaalicious

Senarai Hadiah Giveaway Preloved Comic By Elsaalicious

Tempat Pertama
3 Komik Lawak Kampus (Jilid 13, 14 & 15)

Tempat Kedua
2 Komik Lawak Kampus (Jilid 20 & 21)

Tempat Ketiga
1 Komik Lawak Kampus (Jilid 18)

Tempat Keempat
1 Komik Lawak Kampus (Jilid 25)

Saguhati
Bloglist Selama Sebulan X 10 Pemenang

Wah seramai 17 Pemenang Elsa cari. Apa tunggu lagi? Jom join

Okay Bismillah. Klik banner untuk join

3 Sebab Saya Suka GrabCar

OK. Kali ini saya hendak kongsi tentang 3 sebab saya suka GrabCar. Saya tidak mahu bercakap panjang lebar, berikut 3 sebab saya suka Grabcar:-

1. Perkhidmatan yang pantas. Ya, kebanyakkan pemandu GrabCar memberikan perkhidmatan yang pantas. Mereka tidak gemar membuang masa dengan menggambil laluan yang jauh. Walaupun pantas, tapi selamat.

2. Harga perkhidmatan yang pasti. Jika harga Rm5 dinyatakan di dalam app GrabCar, maka Rm5 yang perlu dibayar. Setakat ini saya belum pernah ditipu.

3. Promo Code. Yang ini saya suka, GrabCar sentiasa memberikan promo code kepada pelanggannya.

3 perkara ini sudah cukup untuk saya setia dengan GrabCar. Walaupun ada yang mengatakan uber lagi murah, tapi saya masih yakin dengan GrabCar yang sentiasa telus dalam memberikan perkhidmatan. Sekian.

Segmen Blogwalking Merdeka 2017 Mialiana.com

br />

Segmen Blogwalking Merdeka 2017 Mialiana.com bermula dari saat ini sehingga 11.59 malam 14 Ogos 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join. 5 pemenang bertuah dicari dan akan menerima RM10 setiap seorang.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Blogwalking Merdeka 2017 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Hantar URL entri anda ke dalam ruangan komen SINI
  5. Segmen akan tamat pada 11.59 malam 14 Ogos 2017.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 21 Ogos 2017.

** sila klik pada banner untuk join segmen ini.....
Read more: http://www.mialiana.com/2017/08/segmen-blogwalking-merdeka-2017.html#ixzz4pAqA2cNd

Isnin, 7 Ogos 2017

2 Sebab Uber Tidak Best

Terus terang, saya sudah lama memendam rasa dengan perkhidmatan Uber (macam teksi) ini, bukan memendam rasa cinta tapi saya dah semakin dah tak suka dengan Uber. Saya tak nak beri sebab yang banyak, cukuplah dua:-

1. Anggaran kos yang tidak tepat. Bayangkan, kos kat app Uber rm4, bila nak bayar bill rm7. Tiada traffic jem.

2. Pemandu Uber gemar mengambil laluan jauh dan memandu dengan slow. Motifnya, supaya mendapat bayaran lebih. Bukan semua, tapi ada.

Cukup. Tak nak cakap lebih-lebih, isteri saya cakap, nanti Uber saman. Sekian


Khamis, 3 Ogos 2017

Instant Shawl Giveaway By Mamapipie

Jom join giveaway mama pipie. Dia nak bagi 4 shawl kepada 4 peserta bertuah. Jika menang, shawl tu untuk my wife. Sekian.

Merdeka Giveaway By penselduabee.blogspot.com


Ok. Kali ini saya berminat untuk menyertai merdeka giveaway yang dianjurkan oleh blog penselduabee. Hadiah menarik. Nak join giveaway? Klik banner. Sekian

First Giveaway Dari Ronaldmohoni.Com