Ahad, 9 September 2018

Ronaldmohoni.com Salam Merdeka 2018 Giveaway

Saya sudah janji untuk mengadakan giveaway sempena bulan kemerdekaan, dan saya mestilah menepati janji saya.

Syarat-syarat penyertaan:
1. Seorang blogger dari Malaysia dan mempunyai blog.
2. Tulis artikel bertajuk "Ronaldmohoni.com Salam Merdeka 2018 Giveaway" di blog anda dan hantar link penyertaan di ruangan komen.
3. Follow blog Ronaldmohoni.com
4. Tampal banner Salam merdeka dan linkkan Ronaldmohoni.com.

Tarikh Giveaway:
19 0gos hingga 09 September 2018

Hadiah:
1. RM 10 untuk seorang pemenang
2. RM 5 untuk 8 pemenang

Hadiah akan dikurangkan jika penyertaan tidak melebih 20 penyertaan. Keputusan berdasarkan cabutan nombor bertuah. Sebarang pertanyaan sila ajukan diruangan komen. Sekian dan salam merdeka.

Senarai Peserta
1.Lullabyssz
2. Mas FVOME
3. Cuya
4. Cik Tie
5. Unni Anje
6. Kak Wawa
7. Noor Akma
8. Syah Banu
9. Nur Izzati
10. Abam Kie
11. Ninie
12. Hani Fadhlina  Abdul Rahman
13. Farhanna Jafri
14. Aisyah Elsa
15. Fatma Er Zahra
16. CikLa Shahril
17. Nurul Najihah
18. ShirVen
19. Ziana Eunos
20. Mohd Shamsuri Mohamad
21. Azlan
22. Mia Liana
23. Safeni Feni
24. Mellya Musa
25. Radhia Razali

Jumaat, 24 Ogos 2018

Jana Wang Digital Dengan Coinpot

Hari ini saya ingin berkongsi cara jana wang digital dengan coinpot. Ianya 100 peratus percuma tetapi memerlukan kerajinan pada kadar yang sederhana.

Tindakan pertama yang perlu dibuat ialah mendaftar akaun coinpot di https://coinpot.co yang digunakan untuk mengumpul wang digital. Untuk makluman, hanya 5 jenis wang digital yang akan dikumpul di coinpot. Oh ya, sebelum terlupa, pastikan email yang sah digunakan semasa mendaftar coinpot. Berikut 5 wang digital yang boleh dikumpul:-

1. Wang Digital Litecoin http://moonliteco.in/?ref=ec2f60d6db46

2. Wang Digital Bitcoin core http://bonusbitcoin.co/?ref=0DEF578C6300 

3. Wang Digital Dashcoin http://moondash.co.in/?ref=05E717BF59A6

4. Wang Digital Dogecoin http://moondoge.co.in/?ref=777ee20644b6

5. Wang Digital Bitcoin Cash http://moonbitcoin.cash/?ref=D636136F5EA1
Ok, gunakan email yang diguna semasa mendaftar coinpot dan setiap claim akan masuk secara auto ke coinpot anda. Untuk withdraw wang digital, boleh kebahagian withdraw disetiap coin, di dalam akaun coinpot. 

Jika hendak withdraw, anda perlu mempunyai akaun wallet dan saya cadangkan anda menggunakan wallet coinomi yang boleh didownload di play store. Ok, rasa cukup sampai di sini saja perkongsian saya, jika ada soalan sila tanya dibahagian komen. Sekian.


Rabu, 1 Ogos 2018

Keputusan Ronaldmohoni.com Hari Raya Aidilfitri 2018 Giveaway

Terlebih dahulu saya mohon maaf kerana lambat sehari mengumumkan keputusan Giveaway kali ini dan untuk makluman, hadiah dikurangkan kerana penyertaan tidak mencapai target.

Tanpa membuang masa, keputusannya ialah:-

Hadiah Rm10 x 2 orang

14. Nor Akma
9.  Syah Banu

Hadiah Rm 7
4. Mia Liana

Hadiah Rm 5 x 3
2. Mrs.Pip
3. Shirven
12. Mohd Khairil.

Jadi yang menang, tolong hubungi saya melalui emel: nald84@gmail.com.
Yang menang, tahniah saya ucapkan. Yang kalah jangan sedih. Kerana saya akan menganjurkan satu lagi giveaway or peraduan sempena kemerdekaan 2018. Sekian terima kasih

Khamis, 19 Julai 2018

Ronaldmohoni.com Hari Raya Aifilfitri Giveaway 2018 Tamat

Ok, Ronaldmohoni.com Hari Raya Aidilfitri Giveaway 2018 tamat, dan mengikut perjanjian giveaway batal apabila peserta tidak mencecah 30 orang.

Tapi saya tidak terlalu kejam, walaupun saya terkilan kerana hanya mendapat 18 penyertaan. Maka saya putuskan, tetap ada hadiah tapi dikurangkan, untuk adil kepada Ronaldmohoni.com.

Rm70 (jumlah hadiah) bahagi 30 kali 18 hasilnya Rm42. Ini bermakna jumlah keseluruhan hadiah yang akan saya berikan ialah Rm42 sahaja.

Berikut senarai hadiah
1. Rm10 - 2 orang
2. Rm 7 - 1 orang
3. Rm 5 - 3 orang

Terima kasih saya ucapkan kepada blogger yang menyertai giveaway ini dan keputusan selewat-lewatnya 31 julai 2018. Sekian.

Isnin, 16 Julai 2018

Ronaldmohoni.com Hari Raya Aidilfitri 2018 Giveaway

Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin dari saya. Saya mohon maaf seandainya ada blogger atau pembaca yang tersinggung dengan tulis saya di blog ini, 0-0. Dikesempatan ini juga saya ingin menganjurkan Ronaldmohoni.Com Hari Raya Aidilfitri 2018 Giveaway.

Ronaldmohoni.com Hari Raya Aidilfitri 2018 Giveaway ini akan dianjurkan dari 16/06/2018 hingga 16/07/2018.

Syarat Penyertaan:
1. Mempunyai blog.
2. Tulis artikel bertajuk Ronaldmohoni.com Hari Raya Aidilfitri 2018 Giveaway dan letak link artikel di bahagian komen.
3. Tampal banner peraduan di blog anda.
4. Follow blog Ronaldmohoni.Com, follow instagram ronaldmohoni, like facebook page ronaldmohoni.
5. Komen artikel Buat Duit Dengan Shopee.

Hadiah yang menanti:
1. RM10 - 4 pemenang
2. RM5 - 6 pemenang

Keputusan melalui cabutan nombor dan akan diumumkan selewat-lewatnya 31 Julai 2018. Minimum penyertaan ialah 30 orang, jika kurang 30 orang, Giveaway batal. Sekian.

Senarai Peserta:-
1.Lullabyssz
2.Mrs Pip
3.Shirven
4. Mia Liana
5. Farhanna Jafri
6. Syiera Firdaus
7. Jamil Hashim
8. Shikin Razali
9. Syah Banu
10. Ejulz
11. Nor Nazliana
12. Mohd Khairil
13. Aiman 2018
14. Nor Akma
15. Sayidah Napisah
16. HaniFadhlina Abdul Rahman
17. At-Tarmizi
18. Safeni Feni

Khamis, 21 Jun 2018

Belgium Juara Piala Dunia FIFA Russia 2018?

Mungkin ada yang akan mentertawakan saya apabila mengangkat Belgium sebagai pilihan Juara Piala Dunia FIFA 2018 yang sedang berlangsung di Russia.


Jika dirujuk ranking terbaru FIFA, Belgium berada di ranking ke-3 dunia dan pada perlawanan pertama di Piala Dunia FIFA 2018, Belgium membenam Panama 3-0.

Kenapa saya begitu yakin dengan Pasukan Belgium? Mereka memiliki barisan pemain yang menakjubkan, berpengalaman dan muda. Hampir kesemua pemain Belgium bermain dengan kelab-kelab yang hebat.

Sebut saja nama Eden Hazard, pasti peminat sukan bolasepak mengenalinya, bermain dengan kelab Chelsea. Romelu Lukaku bermain dengan Manchester United. Kevin De Bruyne bermain dengan Manchester City. Mousa Dembele bermain dengan Tottenham Hotspur. Jika disebut kesemuanya, rasa macam tidak larat, jadi bolehlah rujuk laman web FIFA untuk maklumat lanjut.

Apa yang pasti, Pasukan Belgium mampu mencabar kejuaraan. Pasukan Malaysia, no komen. Sekian.

Selasa, 12 Jun 2018

Buat Duit Dengan Shopee

Agak lama juga saya tidak mengupdate blog ini. Pendek cerita saya sibuk, namun saya cuba untuk luangkan masa, mencoretkan sesuatu, di sini.

Ya, baru baru ini saya terjebak dengan shopee, sebagai pembeli, yang membeli apa sahaja yang diingini. Dalam erti kata yang lain, saya curang dengan lazada, dan beralih ke shopee. Mungkin kerana harga yang kadang kala terlalu murah dan tidak masuk akal, tetapi benar.

Yang menariknya, jika ada kemahuan, kita mampu buat duit dengan shopee sebagai penjual, tanpa melalui prosedur yang ketat. Tetapi untuk merialisasikan semua ini, kita perlulah belajar sekurang kurangnya teknik asas dan salah seorang rakan facebook saya telah membocorkan rahsia beliau menjana Rm40,888 dalam tempoh 3 bulan, info lanjut bolehlah terjah di teknikrahsiashopee ( klik)

Jumaat, 27 April 2018

Lazada 6th Birthday Blogger Contest


Sempena ulang tahun ke-6 Lazada, sekali lagi pihak lazada mengadakan contest untuk blogger. Rupa-rupanya ulang tahun lazada adalah bulan april, samalah dengan ulang tahun kelahiran saya. Kepada blogger yang berminat untuk join, bolehlah klik banner di atas post ini. Oh ya, sebelum terlupa, pihak Lazada akan mengadakan Birthday Festival Sale dari 25 hingga 27 April 2018, info lanjut boleh rujuk https://www.lazada.com.my/birthday-sale/

Ok, untuk contest kali ini, pihak Lazada meminta blogger menjadi birthday party planner untuk mereka. Senang cakap, saya kena buat perancangan berdasarkan soalan pihak Lazada.

Which location would you pick for Lazada's birthday party?  



Saya memilih Cowboy Lodge & Cafe, di Sabandar Leisure Rides - Cowboy Town yang terletak di Tuaran, Sa.bah.

Choose a party theme and pick one or several products on Lazada to decorate the venue. 

Tema party yang saya pilih ialah Cowboy Theme dan untuk menghias tempat birthday party, saya memilih beberapa decoration dari Lazada, seperti yang tertera di dalam gambar.





Yup, dah namanya birthday semestinya saya kena beli ballons, ballons berbentuk huruf dan tempat nak ikat ballons.

Which birthday cake will be served and which products on Lazada can help you prepare it? 

Apabila tema party ialah cowboy, kek pun kenalah bertemakan cowboy, so saya kenalah beli beberapa peralatan untuk menyiapkan kek tersebut.

Mixer

Oven

Baker 3in1 set cake mould 3 tier

Time to shine, pick your outfit on Lazada! 

Ok, untuk pakaian semasa party tersebut saya nak pakai pakaian cowboy yang dijual oleh pihak Lazada.
Topi cowboy

Kasut cowboy

Pakaian cowboy

Nampaknya, saya sudah pun menyelesaikan tugasan yang diberi oleh pihak lazada, yang berminat membeli baju cowboy, sila klik gambar baju cowboy tu. Sekali lagi saya ingin umumkan, Lazada akan mengadakan Birthday Festival Sale dari 25 hingga 27 April 2018, info lanjut di https://www.lazada.com.my/birthday-sale/

Sekian saja untuk kali ini, panjang umur jumpa lagi. 




Jumaat, 6 April 2018

Cash Giveaway By Farhana Jafri

Kali ini saya nak join Cash Giveaway By Farhana Jafri. Yup, inilah kerja paling mudah apabila liat sangat untuk update blog. Jom terjah blog Farhana Jafri. Sekian.

Khamis, 5 April 2018

Giveaway Hadiah Meletop By Lea Azleeya & Friends


Ok, hari ini saya mahu join giveaway hadiah meletop Lea Azleeya & Friends. Ya, mungkin saya jarang join giveaway, tapi apabila hadiah menarik, pasti saya join. Itu saja untuk kali ini. Sekian

Khamis, 29 Mac 2018

Giveaway RM200 Untuk 10 Tukang Komen Terbanyak



Alamak, blog ini semakin jarang terupdate, tidak apa, hari ini saya join giveaway. Giveaway dari blog lubukseni.com, jumlah hadiah rm200 untuk 10 pengomen terbanyak. Yang nak join, sila klik banner kat atas, sehingga 30hb April 2018. Sekian

Sabtu, 24 Februari 2018

Policystreet Menawarkan Insurans Terbaik Di Malaysia Serendah Rm5/Sebulan

[Siapa Nak Join Contest Ini Sila Tekan Banner Diatas]

PolicyStreet Menawarkan Insurans Terbaik di Malaysia Serendah RM5/Sebulan | PolicyStreet merupakan syarikat insurans yang menawarkan perkhidmatan insurans untuk sesiapa sahaja yang berkemampuan. Mereka memberikan nama syarikat mereka sebagai PolicyStreet kerana mereka mahu menjadi sebahagian daripada perjalanan hidup anda ketika anda melalui waktu – waktu yang kritikal seperti mendapatkan telefon pintar pertama anda, percutian ke luar negara, gadaian yang pertama, perkahwinan anda dan juga menjadi ibu bapa.

No automatic alt text available.

Teknologi telah membantu mereka untuk menjalani komitmen ini tetapi apa yang lebih penting adalah semangat mereka untuk membantu masayarakat telah membuatkan mereka untuk menubuhkan syarikat PolicyStreet ini. Insurans ini ditubuhkan oleh sekumpulan orang dan mereka mahu meneruskan legasi ini. Mereka juga komited dalam menawarkan insurans untuk orang yang tersayang, untuk benda yang anda hargai serta masyarakat dengan cara yang mudah dan berkemampuan.

Image may contain: text

Pakej – Pakej Yang Ditawarkan di PolicyStreet Yang Anda Perlu Miliki
  1. Manulife ManuProtect Term Life Insurance 


Ia merupakan pakej insurans yang digelar sebagai insurans yang paling berpatutan di dalam insurance kehidupan di Malaysia. ManuProtect memberikan bayaran penuh pada waktu kematian atau kecacatan yang disebabkan oleh sebab semulajadi ataupun kemalangan, dengan beberapa pilihan untuk liputan untuk sakit yang kritikal. 

Antara ciri – ciri dan tawaran yang diberikan oleh Manulife ManuProtect adalah;

  • Insurans Premium yang bermula dari RM5/ Sebulan
  • Amaun keseluruhan yang bermula dari RM 50K – RM 600K
  • Amaun kematian dari kemalangan yang berjumlah 2X ganda dari amaun keseluruhan
  • Penyakit kritikal akan menerima 30% dari amaun keseluruhan
  • Umur kemasukan yang terakhir adalah 60 tahun manakala umur yang ditamatkan adalah 80 tahun
  • Tiada kontrak untuk jangka masa yang panjang dan anda boleh membatalkan pada bila – bila masa

Kelebihan yang disediakan oleh ManuLife ManuProtect adalah;
  • Kematian disebabkan oleh faktor semulajadi 
          - Amaun keseluruhan berjumlah RM50K – RM600K
          - Dibayar kepada penama
  • Kecatatan yang disebabkan oleh faktor semulajadi atau kemalangan
          - Amaun keseluruhan berjumlah RM50K – RM600K
          - Dibayar kepada orang yang membayar insurans
  • Kematian disebabkan oleh kemalangan 
          - 2X ganda daripada amaun keseluruhan
          - Dibayar kepada orang yang membayar insurans ataupun penama
  • Penyakit kritikal 
          - 30% daripada amaun keseluruhan (RM15K – 180K)
          - Dibayar kepada orang yang membayar insurans

Dapatkan ManuLife ManuProtect SEKARANG di https://products.policystreet.com/manulife/manuprotect/overview 


2. AXA 200 Cancer Care 

Image result for axa 200 cancer care

Dengan jumlah pesakit kanser yang ramai pada hari ini, insurans ini ditawarkan untuk melindungi orang ramai daripada penyakit kanser, dengan memberikan bayaran penuh apabila anda dikesan dengan kanser, dan juga bayaran tahunan untuk anda merawat kanser.

Antara ciri – ciri AXA 200 Cancer Care adalah;
  • Ia berada di bawah AXA Affin Life di mana bayaran adalah dijamin kepada pembayar insurans
  • Bayaran premium yang bermula dari RM45/bulan bergantung kepada umur
  • Bayaran Rawatan Terapi yang bermula dari RM30K
  • Bayaran Untuk Kesihatan yang bermula dari RM6K setahun
  • Pendapat Perubatan Kedua yang diberikan secara percuma 
  • Umur terakhir untuk menyertai insurans ini adalah 50 tahun dan perlindungan diberikan selama 20 tahun
  • Pemeriksaan kesihatan yang berjumlah RM 599 di Beacon Hospital
  • Anda tidak memerlukan pemeriksaan kesihatan untuk menyertai AXA 200 Cancer Care

Tujuan insurans ini diwujudkan adalah untuk menyediakan satu jumlah wang untuk rawatan kanser  sekiranya anda didiagnosis dengan penyakit tersebut. Anda akan diberikan bayaran keseluruhan dan juga bayaran ‘bonus’ sehingga lima tahun untuk setiap tahun anda hidup. Insurans ini akan bertahan sehinga 20 tahun dan apabila tahun tersebut berakhir, anda boleh mendapatkan insurans yang baru sekiranya anda berumur di bawah 50 tahun.

Image may contain: text

Kelebihan – kelebihan yang ditawarkan oleh AXA 200 Cancer Care termasuklah;
  • Manfaat untuk Rawatan Terapi
        - Sekiranya orang yang membayar insurans tersebut didiagnos dengan kanser, mereka akan                   menerima bayaran insurans minimum RM30K.
  • Manfaat Untuk Sembuh
        - Orang yang membayar insurans juga akan menerima bayarann insurans secara tahunan yang                 berjumlah minimum RM6K setahun selama 5 tahun.
  • Pendapat Perubatan Kedua
        - Apbila anda mendapat pendapat untuk terapi atau pembedahan yang pertama daripada seorang             doktor, insurans ini menyediakan pendapat kedua dari doktor panel secara percuma.
  • Manfaat untuk Penama
       - Sekiranya orang yang membayar insurans meninggal sebelum didiagnos dengan kanser, penam            akan menerima bayaran insurans minimum RM1K.
  • Servis Penjaga
      - Orang yang membayar insurans boleh menghubungi AXA untuk mendapatkan penjagaan dari              jururawat, perubatan, ataupun pembuatan rambut palsu.
  • Baucer Pemeriksaan Kesihatan
      - Anda akan menerima baucer pemeriksaan kesihatan bernilai RM599 dengan setiap pembelian              pakej AXA 200 Cancer Care.


Dapatkan AXA 200 Cancer Care SEKARANG di https://products.policystreet.com/axa/cancercare/overview

3. MSIG Take It Easy Pet Insurance

Image result for pet insurance

Insurans ini dijamin oleh MSIG, di mana ia adalah satu – satunya insurans untuk haiwan peliharaan anda yang berada di pasaran. Bermula dari hanya RM18/bulan, insurans haiwan peliharaan ini memberikan perlindungan untuk veterinar, bil ER, ubat – ubatan & suntikan dan juga kos untuk pengebumian sekiranya haiwan peliharaan anda sakit, cedera ataupun meninggal. 

Ciri – ciri MSIG Take It Easy Pet Insurance adalah;

Related image
  • Dijamin oleh MSIG
  • Bayaran Premium bermula RM18/sebulan
  • Manfaat Perubatan Haiwan Peliharaan sehingga RM5K
  • Manfaat kematian disebabkan oleh sakit dan juga kemalangan sehingga RM5K
  • Manfaat pengebumian dan pembakaran sehingga RM1K
  • Pengiklanan dan juga kos penembuhan untuk haiwan peliharaan yang hilang sehingga RM1K
  • Boleh didapati untuk anjung dan kucing yang mempunyai mikrocip yang berumur 12 minggu sehingga 9 tahun
  • Insurans ini tidak disediakan untuk haiwan yang larangan ataupun spesis yang diharamkan oleh keraajaan, orang awam, ataupun pihak berkuasa.


Kelebihan – kelebihan yang boleh didapati sekiranya anda mengambil MSIG Take It Easy Pet Insurance termasuklah;
  • Manfaat Veterinar dan juga Pembedahan
Sekiranya haiwan peliharaan anda cedera ataupun sakit, insurans ini akan memberikan perlindungan kepada bil veterinar sehingga RM5K. Sekiranya terdapat pembedahan, ia akan melindungi kos selepas pembedahan sehingga 60 hari.
  • Manfaat Kematian 
Tuan kepada haiwan peliharaan yang mati akan menerima sehingga RM5K untuk mendapatkan haiwan peliharaan yang baru.
  • Manfaat Untuk Pengebumian 
Anda akan menerima sehingga RM1K untuk kos pengebumian ataupun pembakaran.
  • Pengiklanan Untuk Haiwan Peliharaan Yang Hilang 
Anda akan menerima bayaran sehingga RM1K untuk mengiklankan haiwan peliharaan anda yang hilang dan juga untuk membayar ganjaran kepada orang yang menemui haiwan anda.
  • Asrama Untuk Haiwan Peliharaan Anda
Apabila tuan haiwan peliharaan tersebut dimasukkan ke hospital lebih dari tiga hari, haiwan peliharaan anda akan dimasukkan ke asrama dan dibayar sehingga RM 2.5K.
  • Liabiliti Pihak Ketiga
Apabila haian peliharaan anda melakukan kecederaan kepada orang lain ataupun merosakkan harta benda mereka, insurans ini akan memberikan perlindungan sehingga RM100K.

Dapatkan MSIG Pet Insurance SEKARANG di : https://products.policystreet.com/axa/cancercare/overview

Kelebihan Mendaftar Insurans Dengan PolicyStreet 

Image may contain: text

Mudah Digunakan

Policy Street tidak memerlukan anda untuk pening kepala kerana ia menawarkan pakej – pakej yang sesuai untuk anda. Setiap pakej telah diberitahu akan fungsi dan kelebihan masing – masing, jadi anda hanya perlu memilih pakej yang anda perlu gunakan dan mula mengambil insurans tersebut untuk kehidupan, harta dan juga kesihatan anda. 

Pelbagai Pakej Yang Ditawarkan

Image may contain: text

Anda boleh memilih pakej – pakej yang diberikan berdasarkan keperluan dan juga kepentingan anda. Contohnya, jika anda mempunyai penyakit kanser, anda boleh memilih AXA 200 Cancer Care kerana Policy Street akan memberikan perlindungan insuran untuk anda yang mendapat penyakit ini dan juga duit tahunan untuk anda gunakan bagi mengubati penyakit ini. Anda juga boleh memilih pakej untuk melindungi kehidupan, harta dan juga perniagaan anda.

Harga Yang Berpatutan

No automatic alt text available.

Setiap pakej Policy Street akan memberikan anda komitmen bulanan yang amat rendah dan mampu milik di mana anda tidak akan terkesan dengan potongan insurans pada setiap bulan. Anda boleh membayar serendah RM5 / sebulan untuk insurans perlindungan kehidupan anda dan anda akan dilindungi oleh insurans Policy Street.

Dapatkan Insurans Daripada PolicyStreet Sekarang!

PolicyStreet sedang mengadakan promosi sempena Tahun Baru Cina jadi anda perlu mendapatkannya sekarang. Anda boleh menerima Ang Paw bayaran balik sehingga RM 50 dengan menggunakan kod rujukan yang anda akan terima apabila anda melakukan pembelian melalui Policy Street. Caranya adalah dengan menekan link seperti berikut;

Promosi Tahun Baru Cina PolicyStreet: http://campaign.policystreet.com/web/cny/index.html

Khamis, 25 Januari 2018

Giveaway Azam Baru 2018 By Elihjapahar.Com

Sejak kebelakangan ini, saya agak sibuk. Sibuk dengan kerja, sibuk dengan isteri, sibuk dengan blog yang lain, sibuk dengan onexox dan macam-macam lagi. Namun semua itu tidak boleh dijadikan alasan untuk tidak mencoret sesuatu diblog ini. Dalam kesibukan, saya terbaca status rakan blogger di FB iaitu saudara Elihjapahar. Dia sedang menganjurkan satu lagi giveaway iaitu Giveaway Azam Baru 2018 By Elihjapahar.Com.


Tahun 2017, saya kembali semula dalam dunia blogging, tanpa dirancang dan sekadar mengisi masa lapang. Di tahun 2018 ini, saya berazam untuk membangunkan 3 blog baru dan berharap mampu menjana pendapatan darinya.

Selain itu, saya juga berazam untuk berkongsi kelebihan simkad onexox kepada blogger, apa itu onexox bolehlah terjah www.onexoxautopilot.com/onexoxprepaid. Saya suka simkad ini sebab jimat.

Yang terakhir ialah saya akan belajar benda baru iaitu mobile apss developer. Saya rasa sudah tiba masanya itu belajar benda ini kerana saya yakin apps akan menjadi sangat penting satu ketika nanti. Saya harap azam ini akan tercapai di tahun 2018. Sekian.

Isnin, 1 Januari 2018

Year End Giveaway By Husnieyhusain

Nampaknya agak sukar juga untuk saya mengupdate blog ini, komitmen kerja sentiasa saja menjadi penghalang, tapi ianya tidak boleh dijadikan alasan untuk tidak mencoret sesuatu di ruangan ini. Oleh kerana saya tidak mempunyai idea untuk menulis maka kali ini saya ingin menyertai Giveaway anjuran Husnieyhusain.
Hadiah menarik menanti pemenang bertuah, ok, kepada blogger yang ingin turut serta bolehlah berkunjung ke blog Husnieyhusain. Sekian.

Ronaldmohoni.com Salam Merdeka 2018 Giveaway

Saya sudah janji untuk mengadakan giveaway sempena bulan kemerdekaan, dan saya mestilah menepati janji saya. Syarat-syarat penyertaan: ...