Jumaat, 10 November 2017

First Giveaway Dari Ronaldmohoni.Com

Setelah beberapa bulan melakukan comeback dalam dunia blogging, saya rasa, sudah tiba masanya untuk saya melancarkan First Giveaway Dari Ronaldmohoni.Com.



Syarat-Syarat untuk menyertai Giveaway ini ialah:-
1) Sila buat post di blog anda, yang bertajuk First Giveaway Dari Ronaldmohoni.Com copy paste banner kat atas nih di blog anda dan linkkan post First Giveaway Dari Ronaldmohoni.Com di post anda.
2. Sila follow blog Ronaldmohoni.Com.
3. Sila komen kedua-dua post ini, iaitu:-

Hadiahnya ialah:-
1. Wang tunai Rm10 untuk 3 pemenang (ditentukan oleh cabutan tiket nombor peserta)
3. Kupon Reload Rm5 untuk 2 pemenang (ditentukan oleh cabutan tiket nombor peserta)
2. Top Refferal Rm10 untuk 1 pemenang (ditentukan oleh sistem statistik blogger.com)

Ok, First Giveaway Dari Ronaldmohoni.Com akan berlangsung dari 10/10/2017 hingga 10/11/2017 (sebulan). Penyertaan mestilah melebih 20 penyertaan, jika kurang, giveaway ini terbatal. Sila sent link penyertaan anda dibahagian komen. Sebarang pertanyaan sila tanya dibahagian komen, jangan malu jangan segan. 

Sabtu, 14 Oktober 2017

Be My Lucky Followers Giveaway



Syarat-syarat

  1. Follow Blog seindahcerita , Aisya Ismail, Shafyqah Azahar, Mama Aiman,          Cinta Itu Indah, Shikin Razali
  2. Follow IG nieylanadia , aisyaismy, byaisyaismail, shfyqhazhr, nafiz_forever, syamimi8088
  3. Like Page | SEINDAHCERITA  NIEYLBEAUTYSHOP Starlavenderluna's Journal Of Life  
  4. Buat satu entry bertajuk "Be My Lucky Followers By Seindahcerita
  5. Copy banner dan link kan semula ke entri ini.
  6. Publish dan tinggalkan komen anda di ruangan komen entri ini sahaja.
  7. Pemenang di pilih secara Random.org
  8. Hadiah
    1. Wang Tunai RM20x1 pemenang
    2. Wang Tunai RM10x8 pemenang
    3. Pakej Print Gambar + Random Stuff  x 1 pemenang

Boleh copy &paste code di bawa untuk lebih mudah.

Khamis, 12 Oktober 2017

Lesen Memandu Atau Laptop Baru

Saya masih lagi berfikir, lesen memandu atau laptop baru. Kerana kedua duanya saya perlukan. Nak ambil serentak, baget mungkin lari.

Saya sedar, saya memerlukan lesen memandu secepat mungkin, kerana tanpa lesen memandu, saya sukar memilik kenderaan sendiri, tanpa kenderaan sendiri saya sukar untuk pergi lebih jauh dalam peningkatan kerjaya. Contohnya saya memohon jawatan penolong pengurus cawangan di 99 Speedmart, saya layak tapi dengan syarat mestilah memiliki kenderaan sendiri.

Sudah 2 tahun laptop saya rosak, dan setelah saya mengambil keputusan untuk melakukan comeback dalam dunia blogging, rasanya saya memerlukan laptop baru agar lebih mudah  update blog. Semenjak kembali kedunia blogging, saya hanya update blog mengguna smartphone dan sekali sekala ke cyber cafe. Update blog dengan smartphone agak lambat sedikit, dan banyak benda yang sukar dilakukan. Sekurang-kurangnya, jika ada laptop baru, saya mungkin mampu memiliki blog dalam pelbagai kategori.

Harap-harap saya mampu memiliki kedua-duanya dalam masa terdekat, agar impian terlaksana. Sekian untuk hari ini.


Rabu, 4 Oktober 2017

Menang Giveaway TengkuButang

Kejap lagi hendak masuk kerja, tapi update blog dulu. OK, baru-baru nih menang giveaway dari tengkubutang.

Menang produk kecantikan swiss vita, tajaan blogger FaraHanim. Saya tidak menggunaakannya kerana saya jejaka yang menggemari imej muka pecah bukan muka jambu. Maksudnya rezeki my wife. Apa apa pun terima kasih dengan hadiah ini. Sekian.

Selasa, 3 Oktober 2017

Dapatkan CashBack Dari Shopback

Alamak, lama tidak update blog. Tidak apa, hari ini saya nak update blog. Ya, hari ini saya hendak bercerita tentang Shopback. Apa itu shopback? mengikut pemahaman saya, shopback adalah laman web yang memberikan cashback apabila kita membeli belah secara online di laman web melalui laman web shopback.

Contohnya, kita membeli belah secara online di laman web lazada melalui laman web shopback. kita beli baju harga RM100, dapat cashback 6% hingga 8.5%, iaitu RM6.00 hingga RM8.50 (bergantung kepada perubahan), bukan diskaun, tapi cashback, Rm8.50 ini dikembalikan apabila memenuhi syarat shopback.

Pengalaman, saya tidak pernah beli baju, tapi saya beli reload di laman web lazada melalui laman web shopback. beli reload digi RM10 dapat cashback RM0.60 (bergantung kepada perubahan). Ronaldmohoni, ko gilakah, RM0.60 sikit saja mah? woi, yang penting ada mah, daripada beli di kedai reload, habuk pun tiada, beli melalui shopback dapat cashback.

Melalui Shopback, macam-macam cashback kita boleh dapat, naik GrabCar pun boleh dapat cashback, beli tiket MAS pun boleh dapat Cashback, macam-macam lagilah. Syarat minimum nak cashout, RM10.00. Ok, emm, rasanya cukup kot penerangan ringkas dari saya, berminat boleh terjah dan daftar di ShopBack.Com (Klik). Jangan risau, pendaftaran percuma. ok, bye.

Sabtu, 9 September 2017

September Yang Sibuk

Ya, September yang sibuk, itulah yang saya rasa. Bulan September, public holidaynya banyak, so kesibukan dalam perkerjaan bertambah, lainlah kalau anda berkerja dipejabat, asal public holiday, cuti.

Mooncake festival semakin hampir, dan ini bermakna kesibukan akan berterusan sehingga festival ini berakhir, selalunya begitulah keadaannya.

Walaupun hanya berkerja sebagai penyelia di supermarket, tapi tanggungjawab mesti dilaksanakan sebaik mungkin. Walaupun penat, tugas mesti diselesaikan. Walaupun sibuk, saya berharap dapat terus menulis di blog ini, Sekian.

Selasa, 22 Ogos 2017

Giveaway Merdeka By Kisahsidairy.com

Assalamualaikum
Hai korang. Kisahsidairy.com sedang mencari lebih 10 orang pemenang untuk memenangi Wang Tunai, Voucher, Top up dan barangan lain .Jom pakat Join Giveaway yang mudah ini.

Giveaway Merdeka By Kisahsidairy.com

Giveaway berlangsung bermula 16 OGOS sehingga 29 Ogos 2017

JOM JOIN GIVEAWAY NI BERAMAI-RAMAI, PAKAT SHARE UNTUK MEMERIAHKAN LAGI GIVEAWAY INI.


First Giveaway Dari Ronaldmohoni.Com